Основният проблем на българските военни сили е недостигът на личен състав, каза

...
Основният проблем на българските военни сили е недостигът на личен състав, каза
Коментари Харесай

Ангел Найденов: Има вариант числеността на военните ни сили да е под 43 000

Основният проблем на българските военни сили е недостигът на персонален състав, каза в изявление за Българска национална телевизия някогашният министър на защитата Ангел Найденов. 

Той предизвести, че повдигането на заплатите в армията с 30% изрично не е задоволително като стъпка. 

" Трябват доста други решения - обществен пакет, свързани с професионалното им развиване, кариера и техните фамилии. Да има вложения във връзка с жилищата на военнослужещите. В момента има голям дефицит на жилища за кадровите военнослужещи. Инвестиции във връзка с изискванията на военната работа. В казармените региони не са правени вложения от години. Би трябвало да има промени, свързани с нормативната уредба за професионалната военна кариера, да има сравнителна предсказуемост за реализация на военнослужещите ", изброи Ангел Найденов. 

Той регистрира и други проблеми на Българската войска, свързани с дефицит на запаси, софтуерна назадничавост и закъсняла рационализация. 

" Дори да имате пари и техника, когато нямате хора, всичко остава решение на хартия. Некомплекта към този момент се усилва и надвишава тези 20%, кото сме привикнали да посочваме в последните години. В момента е 21,8%. Има военни формирувания, където няма офицери. Недостигът на офицери надвишава 26%, на бойци е близо 28%. Някои формирувания са с дефицит от порядъка на над 40%. Според програмата за развиване на отбранителните качества на България, числеността на военните сили би трябвало да бъде не по-малко от 43 000. Има вид да сме под тях. Недостигът за българската войска надвишава 5 000 индивида ", сигнализира някогашният министър на защитата. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР